Telefon

Infolinia: 512 027 901, 512 028 189, 512 028 327 (poniedziałek-sobota 8:00-21:00, niedziela handlowa 9:30-17:30)

Koszyk jest pusty, dodaj produkty a pojawią się one w tym miejscu.
Waga: (0.00 kg)
Suma: 0
Do darmowej dostawy brakuje: 0
Terminy dostawy Sprawdź termin dostawy
Płatności VISA
Płatności Mastercard
Płatności przelewem bankowym
Menu mobilne
Ulubione
0
Koszyk
0

Celiko Ciasto kruche bezglutenowe 200 g 5900038001039

EAN: 5900038001039
Nazwa wariantu
Celiko Ciasto kruche bezglutenowe 200 g (1)
Zadaj pytanie Zadaj pytanie
Zamknij
Zadaj pytanie o przedmiot

Celiko Ciasto kruche bezglutenowe 200 g 5900038001039

4,09
Cena za kg: 20,45
0.2 Kilogram
-
+
szt.
Niedostępna ilość produktu. Dostępna ilość:
NIEDOSTĘPNY
DODANO
Serduszko ulubione
DODANO DO ULUBIONYCH
PRZEJDZ DO KOSZYKA
Proszę wypełnic wszystkie wymagane pola

Produkty podobne

Bezgluten Chleb wieloziarnisty 300 g
Bezgluten Chleb wieloziarnisty 300 g
9,99 zł 10,99 zł Cena za kg: 33,30
Bombus Raw Energy Cocoa & Cocoa Beans Baton owocowy 50 g
Bombus Raw Energy Cocoa & Cocoa Beans Baton owocowy 50 g
4,44 zł Cena za kg: 88,80
Bezgluten Bochenek jasny z czarnuszką 220 g
Bezgluten Bochenek jasny z czarnuszką 220 g
8,00 zł 10,49 zł Cena za kg: 36,36
Produkt bezglutenowy
Produkt bezglutenowy
9,99 zł Cena za kg: 79,92
Celiko Cukier wanilinowy 32 g
Celiko Cukier wanilinowy 32 g
1,09 zł Cena za kg: 34,06
BUDYN MORELOWY  BG 40G
BUDYN MORELOWY BG 40G
4,80 zł Cena za kg: 120,00
INCOLA CHRUPAKI NATURALNE BEZG
INCOLA CHRUPAKI NATURALNE BEZG
11,99 zł Cena za kg: 199,83
CAPPUCINO O SMAKU ŚMIETANKOWYM
CAPPUCINO O SMAKU ŚMIETANKOWYM
3,49 zł Cena za kg: 34,90
Schär Pan Blanco Bezglutenowy chleb biały 250 g (10 sztuk)
Schär Pan Blanco Bezglutenowy chleb biały 250 g (10 sztuk)
6,99 zł Cena za kg: 27,96

Wartości odżywcze

w 100 g koncentratu
Wartość energetyczna
1515 kJ / 362 kcal
Tłuszcz
0,0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone
0,0 g
Węglowodany
87 g
w tym cukry
26 g
Białko
1,7 g
Sól
0,01 g

Składniki

skrobia ziemniaczana
cukier
mąka ryżowa
skrobia ziemniaczana modyfikowana
regulator kwasowości: difosforany
substancja spulchniająca: węglany sodu
sól

Przechowywanie

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Rodzaj przechowywania

Typ
Przechowywać w temperaturze otoczenia

Jednostka (tekst opisowy)

g

Waga

Waga brutto
208

Język produktu

Język danych
polski
Główny język opisu
polski

Logotypy stron trzecich - pozostały tekst

Znak przekreślonego kłosa - PL-064-027

Zalecenia dla alergików

Gluten
Nie zawiera
Mleko
Może zawierać
Soja
Może zawierać

Marka

Celiko

Adres kontaktowy

ul. św. Antoniego 71 61-359 Poznań PL

Kontakt

Celiko S.A.

Kraj

Kraj pochodzenia
Polska

Podzielony opis produktu

Nazwa funkcjonalna
Ciasto
Wariant
kruche bezglutenowe

Cechy

+ inspirujący przepis
produkt polski

O producencie

Produkujemy żywność bezglutenową od 1982 roku

Adres producenta

Celiko S.A. ul. św. Antoniego 71 61-359 Poznań PL

Pochodzenie

Tekst dowolny o pochodzeniu
Produkt polski

Przepisy

Składniki na ciasto kruche z owocami: 1 opakowanie koncentratu ciasta kruchego, 60 g masła, 1 jajo, 1/2 opakowania bezglutenowego cukru wanilinowego Celiko, 2 łyżki mleka lub wody, owoce (wg uznania, np. jabłka, śliwki, rabarbar), szczypta soli. Wykonanie ciasta kruchego z owocami: 1. Zagnieść ciasto z koncentratu ciasta, masła, żółtka i mleka (ilość dodanego mleka zależy od wielkości jaja, dlatego należy je dodawać małymi porcjami). 2. 3/4 gotowego ciasta wyłożyć na natłuszczoną blachę. 3. Położyć cząstki owoców i posypać cukrem wanilinowym. 4. Białko ubić ze szczyptą soli i 1 łyżką cukru na sztywną pianę. Ubitą pianę wyłożyć na owoce. 5. Pozostałą cześć ciasta poskubać i posypać na wierzch ciasta. 6. Piec w temp. 200°C ok. 30 minut. Składniki na ciasteczka: 1 opakowanie koncentratu ciasta kruchego, 2 żółtka, 40 g schłodzonego masła (ok. 1/5 kostki), 2 łyżeczki wody, bezglutenowe czekoladowe kropelki lub płatki lub starta gorzka czekolada. Wykonanie ciasteczek: 1. Koncentrat ciasta kruchego wysypać na stolnicę. Dodać posiekane masło, żółtka i wodę w takiej ilości, aby wszystkie składniki połączyły się w „kulkę". 2. Szybko zagnieść ciasto. Jeśli ciasto będzie bardzo miękkie, to należy je włożyć do lodówki na 30 min. 3. Ciasto wyjąć z lodówki i uformować wałeczek o średnicy ok. 2 cm, a następnie pociąć na plastry grubości ok. 1 cm. 4. Plastry ułożyć na blasze posmarowanej tłuszczem i lekko przycisnąć palcami (rozpłaszczyć). 5. Na wierzch rozłożyć kropelki czekoladowe. 6. Ciasteczka piec w temperaturze 180°C ok. 15 minut. Więcej przepisów na stronie: www.celiko.com.pl, zakładka Przepisy.

Informacje o recyklingu

Opakowanie
Nadające się do recyklingu

Nazwa produktu uregulowana prawnie

Koncentrat ciasta kruchego w proszku do przygotowania ciasta kruchego, herbatników i ciasteczek.

Adres zwrotny

Celiko S.A. ul. św. Antoniego 71 61-359 Poznań PL tel. +48 (61) 871 27 00 e-mail: celiko@celiko.com.pl www.celiko.com.pl serwis konsumenta serwis@celiko.com.pl

Znajdź zamiennik

Wyniki wyszukiwania

Logowanie

Succes
Error
Info

Header

Wybierz
GOTOWE
Przesuń w lewo by podejrzeć koszyk
Przesuń w prawo by otworzyć menu

Dołącz produkty do zamówienia

Dołącz produkty do zamówienia Wybierz numer zamówienia aby dołączyć do niego produkty z koszyka

Komunikat

Przepraszamy, w chwili obecnej niestety nie dysponujemy wolnymi terminami dostaw. Kolejne wolne terminy pojawią się dziś o północy.

Skompletowane już teraz zamówienie, zostanie zapamiętane i po pojawieniu się nowych wolnych terminów będzie można dokończyć proces zamawiania. W przypadku zmian niektórych cen wartość zamówienia zostanie przeliczona.
Rozumiem