Telefon

Infolinia: 512 027 901, 512 028 189, 512 028 327 (poniedziałek-sobota 8:00-21:00, niedziela handlowa 9:30-17:30)

Koszyk jest pusty, dodaj produkty a pojawią się one w tym miejscu.
Waga: (0.00 kg)
Suma: 0
Do darmowej dostawy brakuje: 0
Terminy dostawy Sprawdź termin dostawy
Płatności VISA
Płatności Mastercard
Płatności przelewem bankowym
Menu mobilne
Ulubione
0
Koszyk
0

Dr. Oetker Babeczki Kopce Kreta oryginalne z czekoladą 264 g 5900437081823

EAN: 5900437081823
Nazwa wariantu
Dr. Oetker Babeczki Kopce Kreta oryginalne z czekoladą 264 g (1)
Dr. Oetker Babeczki Kopce Kreta oryginalne z czekoladą 264 g (2)
Dr. Oetker Babeczki Kopce Kreta oryginalne z czekoladą 264 g (1)
Dr. Oetker Babeczki Kopce Kreta oryginalne z czekoladą 264 g (2)
Zadaj pytanie Zadaj pytanie
Zamknij
Zadaj pytanie o przedmiot

Dr. Oetker Babeczki Kopce Kreta oryginalne z czekoladą 264 g 5900437081823

8,99
Cena za kg: 34,05
0.264 Kilogram
-
+
szt.
Niedostępna ilość produktu. Dostępna ilość:
NIEDOSTĘPNY
DODANO
Serduszko ulubione
DODANO DO ULUBIONYCH
PRZEJDZ DO KOSZYKA
Proszę wypełnic wszystkie wymagane pola

Produkty podobne

Dr. Oetker Śmietan-fix różowy 7 g
Dr. Oetker Śmietan-fix różowy 7 g
1,15 zł Cena za kg: 164,29

Wartości odżywcze

Wartość odżywcza po przyrządzeniu (śmietanka 30 % tł., banan ok. 140 g) 100 g
Wartość odżywcza po przyrządzeniu (śmietanka 30 % tł., banan ok. 140 g) 1 porcja = 65 g
(%*)
Energia
1400 kJ
910 kJ
11 %
Energia
336 kcal
218 kcal
11 %
Tłuszcz
21 g
14 g
20 %
w tym Kwasy Tłuszczowe Nasycone
7,5 g
4,9 g
25 %
Węglowodany
32 g
21 g
8 %
w tym Cukry
21 g
14 g
16 %
Białko
4,0 g
2,6 g
5 %
Sól
0,36 g
0,24 g
4 %
* Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).
Z mieszanki otrzymujemy 12 babeczek
1 porcja = ok. 65 g

Składniki

cukier
mąka PSZENNA
7,5 % płatki czekolady (cukier, miazga kakaowa, kakao o obniżonej zawartości tłuszczu, tłuszcz kakaowy, emulgatory (lecytyny (w tym SOJOWE), fosfatydy amonu))
skrobia PSZENNA
kakao o obniżonej zawartości tłuszczu
proszek do pieczenia (substancje spulchniające (difosforany, węglany sodu), mąka PSZENNA)
żelatyna
czekolada w proszku
skrobia modyfikowana
aromaty (zawierają LAKTOZĘ)

Przechowywanie

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Rodzaj przechowywania

Typ
Przechowywać w temperaturze otoczenia

Waga od dostawcy

Gross Weight
322

Telefon kontaktowy

585 111 001

Jednostka (tekst opisowy)

g

Liczba użyć

Liczba czynności użycia
Porcje
12

Adres internetowy

www.oetker.pl

Waga

Waga brutto
322

Dodatki

Smaki / Aromaty
Zawiera

Zalecenia dla alergików

Mleko
Zawiera
Soja
Zawiera
Pszenica
Zawiera

Zawartość opakowania

Opakowanie zawiera:
209 g mieszanki do wypieku babeczek
40 g mieszanki do przyrządzenia masy
15 g płatków czekoladowych
12 szt. foremek

Marka

Dr. Oetker

Adres kontaktowy

ul. Adm. Dickmana 14/15 80-339 Gdańsk

Kontakt

Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.

Podzielony opis produktu

Functional Name
Babeczki Kopce Kreta oryginalne z c

Email kontaktowy

serwis@oetker.pl

Cechy

polska receptura
super mocne foremki idealnie trzymają kształt babeczek

Dodatkowe informacje

Inspiracji i przepisów szukaj na: www.oetker.pl

O producencie

Dr. Oetker wspiera SOS Wioski Dziecięce

Adres producenta

Dr. Oetker Polska Sp. z o.o. ul. Adm. Dickmana 14/15 80-339 Gdańsk

Przepisy

Przygotuj Babeczki Kopce Kreta z ulubionymi owocami Dodaj: - 1 jajko - 80 ml oleju (ok. 8 łyżek) - 250 ml śmietanki 30 % tł. (mocno schłodzonej) - 1 duży banan (lub inne owoce) Sposób przygotowania: 1. Przygotowanie babeczek: Pamiętaj o schłodzeniu śmietanki, aby dobrze się ubiła. Na blasze do pieczenia ustaw foremki. Piekarnik nagrzej do temp. 175°C (bez termoobiegu). Mieszankę do ciasta wsyp do miski, dodaj jajko, olej i 4 łyżki śmietanki (resztę śmietanki wstaw do lodówki lub na 30 min do zamrażalnika). Całość mieszaj mikserem najpierw na niskich, a następnie na najwyższych obrotach przez ok. 3 min, do uzyskania gładkiej konsystencji. Przygotowane ciasto równomiernie rozłóż w foremkach (po ok. ½ łyżki). 2. Pieczenie: Wstaw babeczki do nagrzanego piekarnika i piecz na środkowym poziomie. Temperatura pieczenia: ok. 175°C Czas pieczenia: ok. 15-18 min Po upieczeniu babeczki muszą ostygnąć. Masę można ubijać dopiero po ich ostudzeniu i wydrążeniu. 3. Wydrążenie babeczek Za pomocą łyżeczki wydrąż babeczki pośrodku do wys. ok. 1,5 cm, pozostawiając na brzegach ok. 0,5 cm nienaruszonego ciasta. Okruchy przełóż do miski i równomiernie rozkrusz. Banana lub inne owoce obierz, pokrój w drobną kostkę i wypełnij nim wydrążone babeczki. Skropienie sokiem z cytryny pomoże zachować świeży kolor banana. 4. Przygotowanie masy i posypanie ciastem Schłodzoną śmietankę wlej do miski i miksując wsyp mieszankę do masy. Ubijaj całość przez ok. 2 min, a następnie wsyp płatki czekoladowe i delikatnie wymieszaj łyżką. Masę wyłóż na babeczki, formując za pomocą noża kopułki, a następnie posyp pokruszonym ciastem. Wstaw na 30 min do lodówki. Ciasto na Babeczki może się obsypywać - to typowe dla Kopca Kreta. Smacznego :) Zamień Babeczki Kopce Kreta w... Owieczki Szukające zajączki Jeżyki

Nazwa produktu uregulowana prawnie

Mieszanka w proszku do przyrządzenia babeczek Kopce Kreta.

Adres zwrotny

Dr. Oetker Polska Sp. z o.o. ul. Adm. Dickmana 14/15 80-339 Gdańsk www.oetker.pl serwis@oetker.pl 585 111 001

Marka standaryzowana

Marka
Dr. Oetker

Znajdź zamiennik

Wyniki wyszukiwania

Logowanie

Succes
Error
Info

Header

Wybierz
GOTOWE
Przesuń w lewo by podejrzeć koszyk
Przesuń w prawo by otworzyć menu

Dołącz produkty do zamówienia

Dołącz produkty do zamówienia Wybierz numer zamówienia aby dołączyć do niego produkty z koszyka

Komunikat

Przepraszamy, w chwili obecnej niestety nie dysponujemy wolnymi terminami dostaw. Kolejne wolne terminy pojawią się dziś o północy.

Skompletowane już teraz zamówienie, zostanie zapamiętane i po pojawieniu się nowych wolnych terminów będzie można dokończyć proces zamawiania. W przypadku zmian niektórych cen wartość zamówienia zostanie przeliczona.
Rozumiem