Telefon

Infolinia: 512 027 901, 512 028 189, 512 028 327 (poniedziałek-sobota 8:00-21:00, niedziela handlowa 9:30-17:30)

Koszyk jest pusty, dodaj produkty a pojawią się one w tym miejscu.
Waga: (0.00 kg)
Suma: 0
Do darmowej dostawy brakuje: 0
Terminy dostawy Sprawdź termin dostawy
Płatności VISA
Płatności Mastercard
Płatności przelewem bankowym
Menu mobilne
Ulubione
0
Koszyk
0

Dr. Oetker Biszkopt 400 g 5900437086217

EAN: 5900437086217
Nazwa wariantu
Dr. Oetker Biszkopt 400 g (1)
Zadaj pytanie Zadaj pytanie
Zamknij
Zadaj pytanie o przedmiot

Dr. Oetker Biszkopt 400 g 5900437086217

7,09
Cena za kg: 17,73
0.4 Kilogram
-
+
szt.
Niedostępna ilość produktu. Dostępna ilość:
NIEDOSTĘPNY
DODANO
Serduszko ulubione
DODANO DO ULUBIONYCH
PRZEJDZ DO KOSZYKA
Proszę wypełnic wszystkie wymagane pola

Produkty podobne

Delecta Duża Blacha Ciasto jogurtowe z naturalnym jogurtem mieszanka do wypieku ciasta 600 g
Delecta Duża Blacha Ciasto jogurtowe z naturalnym jogurtem mieszanka do wypieku ciasta 600 g
8,99 zł Cena za kg: 14,05
Dr. Oetker Sernik królewski z czekoladą 520 g
Dr. Oetker Sernik królewski z czekoladą 520 g
7,94 zł Cena za kg: 15,27
Dr. Oetker Mini babeczki czekoladowe z kropelkami czekolady 245 g
Dr. Oetker Mini babeczki czekoladowe z kropelkami czekolady 245 g
7,49 zł Cena za kg: 30,57
Delecta Leśny mech mieszanka do wypieku ciasta 410 g
Delecta Leśny mech mieszanka do wypieku ciasta 410 g
10,00 zł Cena za kg: 24,39
Delecta Brownie mocno czekoladowe mieszanka do wypieku ciasta 550 g
Delecta Brownie mocno czekoladowe mieszanka do wypieku ciasta 550 g
10,00 zł Cena za kg: 18,18
Delecta Babeczki z płatkami czekolady mieszanka do wypieku ciasta 280 g
Delecta Babeczki z płatkami czekolady mieszanka do wypieku ciasta 280 g
9,99 zł Cena za kg: 35,68
Dr. Oetker Ciasto czekoladowe XXL 671 g
Dr. Oetker Ciasto czekoladowe XXL 671 g
10,86 zł Cena za kg: 16,18
Dr. Oetker Ciasto i krem do karpatki 380 g
Dr. Oetker Ciasto i krem do karpatki 380 g
7,99 zł Cena za kg: 21,03
Dr. Oetker Pancakes smak waniliowy 170 g
Dr. Oetker Pancakes smak waniliowy 170 g
4,19 zł Cena za kg: 24,65

Opis produktu

Biszkopt to wygodne rozwiązanie zarówno dla osób stawiających pierwsze kroki w pieczeniu, jak i tych bardziej doświadczonych, ceniących sobie ułatwienia w kuchni. Dodaj świeże jaja i wodę, zmiksuj, upiecz i puszysty biszkopt gotowy! Teraz wystarczy puścić wodze fantazji i zastosować jeden z przepisów podanych na opakowaniu. Zawsze ten sam efekt: zaskakujące smakiem ciasto i radość Twoich bliskich. Warto wiedzieć... Ciasta w proszku nie wymagają dodawania konserwantów, ponieważ powstały ze składników, które poddane zostały procesowi suszenia. Suszenie jest naturalną metodą utrwalania żywności.

Wartości odżywcze

Wartośc odżywcza po przyrządzeniu 100 g
1 porcja = 41 g g
(%*)
Energia
1170 kJ
480 kJ
6%
Energia
277 kcal
114 kcal
Tłuszcz
4,8 g
2,0 g
3%
w tym Kwasy Tłuszczowe Nasycone
1,6 g
0,7 g
4%
Węglowodany
51,2 g
21,0 g
8%
w tym Cukry
27,2 g
11,2 g
12%
Białko
7,0 g
2,9 g
6%
Sól
0,76 g
0,31 g
5%
Ciasto można podzielić na 16 porcji.
1 porcja = około 41 g
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).

Składniki

cukier
mąka PSZENNA
skrobia PSZENNA
substancje spulchniające (difosforany, węglany sodu)
emulgatory (sole sodowe, potasowe i wapniowe kwasów tłuszczowych, mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych, mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych estryfikowane kwasem mlekowym, mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych estryfikowane kwasem mono- i diacetylowinowym, estry kwasów tłuszczowych i glikolu propylenowego, stearoilomleczan wapnia)
maltodekstryna
MLEKO odtłuszczone w proszku
aromat

Przechowywanie

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Rodzaj przechowywania

Typ
Przechowywać w temperaturze otoczenia

Jednostka (tekst opisowy)

g

Liczba użyć

Liczba czynności użycia
Porcje
16

Pozostały tekst dotyczący ilości porcji/użyć

Ciasto można podzielić na 16 porcji. 1 porcja = około 41 g

Waga

Waga brutto
409

Informacje o dodatkach: pozostały tekst

Zgodnie z prawem: bez konserwantów

Język produktu

Język danych
polski
Główny język opisu
polski

Dodatki

konserwanty
Nie zawiera

Zalecenia dla alergików

Mleko
Zawiera
Pszenica
Zawiera

Marka

Dr. Oetker

Adres kontaktowy

ul. Adm. Dickmana 14/15 80-339 Gdańsk

Kontakt

Dr. Oetker Polska Spółka z o.o.

Podzielony opis produktu

Nazwa funkcjonalna
Biszkopt

Cechy

+ przepisy na ciasta

O producencie

Dr. Oetker wspiera Wioski Dziecięce

Adres producenta

Dr. Oetker Polska Spółka z o.o. ul. Adm. Dickmana 14/15 80-339 Gdańsk

Pozostałe informacje

100 g zawiera: energia 1170 kJ 277 kcal 14%* *Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).

Przepisy

Dodaj: do biszkoptu: - 4 jaja - 3 łyżki wody do nasączenia: - sok z 1 cytryny - 2 łyżki cukru - 0,5 szklanki wody do przełożenia: - Krem do tortów lub Masę Śmietanową Dr. Oetkera (+ składniki do ich przyrządzenia) Przepis na Tort biszkoptowy Sposób przygotowania: 1. Przygotowanie biszkoptu Piekarnik nastawić na temp. 180°C. Zawartość opakowania wsypać do miski, dodać jaja i wodę. Całość miksować na najwyższych obrotach przez ok. 5 min. do uzyskania gładkiej konsystencji. 2. Pieczenie Nałożyć do wysmarowanej tłuszczem i posypanej mąką lub wyłożonej papierem do pieczenia formy (ø 24 cm) i wstawić do podgrzanego piekarnika. Temperatura: 180°C Czas pieczenia: - blaszka wysmarowana tłuszczem i posypana mąką: ok. 45 min - blaszka wyłożona papierem do pieczenia: ok. 45-50 min 3. Przełożenie 10 min po upieczeniu wyjąć biszkopt z formy. Po ostygnięciu przekroić na 2 lub 3 warstwy, nasączyć ponczem, przełożyć kremem lub masą śmietanową i udekorować owocami. Smacznego! Biszkopt jest doskonałą bazą do przygotowywania tortów, ciast z owocami i innych wypieków. Wystarczy dodać świeże składniki i zastosować dowolny przepis. Tort czekoladowy (okrągła forma ø 24 cm) Dodaj: 4 jaja, 3 łyżki wody, 2 łyżeczki kakao (ok. 15 g), 1 Masę Śmietanową Dr. Oetkera (smak czekoladowy), 1 Masę Śmietanową Dr. Oetkera (smak śmietankowy), 1000 ml śmietanki 30% tł., 1 mały słoik kremu czekoladowego, dekoracje, np. Kwiatki z opłatka Dr. Oetkera, poncz: 100 ml wiśniówki, 100 ml wody i 1 łyżka cukru. Sposób przygotowania: 1. Z mieszanki biszkoptowej odsypać 1 łyżkę i wymieszać z kakao. Resztę mieszanki wsypać do miski, dodać jaja i wodę, miksować 5 minut, dodać wymieszane kakao i delikatnie wymieszać łyżką. 2. Do tortownicy ø 24 cm wyłożonej papierem do pieczenia nałożyć ciasto. Piec 45-50 min w temp. 180°C. 3. Przygotować Masę Śmietanową (smak śmietankowy), następnie dodawać po łyżce krem czekoladowy, przestawiając mikser na wolne obroty. 4. Ostudzony biszkopt przekroić na 3 blaty, nasączyć ponczem. Na dolny blat nałożyć połowę kremu, przykryć 2. blatem, posmarować resztą kremu. Przykryć 3. blatem. 5. Przygotować Masę Śmietanową (smak czekoladowy) i posmarować nią górę i bok tortu. Wierzch udekorować masą i dekoracjami. Ciasto z owocami i galaretką (blacha 25 x 35 cm) Dodaj: 4 jajka, 3 łyżki wody, sok z 1 cytryny, Krem jogurtowy Dr. Oetkera, 150 g jogurtu naturalnego, 250 ml zimnej wody, 500-600 g owoców (truskawki, wiśnie itp.), 2 galaretki. Sposób przygotowania: 1. Biszkopt przygotować wg p. 1. sposobu przygotowania. 2. Nałożyć do wysmarowanej tłuszczem i posypanej mąką prostokątnej formy i upiec. 3. Ostudzone ciasto nasączyć sokiem z cytryny. Jeżeli brzegi ciasta będą odstawały od formy, należy je wyłożyć paskami tektury. Przygotować krem jogurtowy i nałożyć na wierzch ciasta. 4. Ułożyć owoce, a następnie zalać wychłodzoną, tężejącą galaretką (przygotowaną z 0,8 l wody), wstawić do lodówki do stężenia. Więcej przepisów znajdziesz na www.oetker.pl

Nazwa produktu uregulowana prawnie

Biszkopt - Ciasto biszkoptowe w proszku.

Adres zwrotny

Dr. Oetker Polska Spółka z o.o. ul. Adm. Dickmana 14/15 80-339 Gdańsk Serwis Konsumenta tel.: 801 100 700 koszt 1 impulsu poł. lokalnego serwis@oetker.pl www.oetker.pl

Znajdź zamiennik

Wyniki wyszukiwania

Logowanie

Succes
Error
Info

Header

Wybierz
GOTOWE
Przesuń w lewo by podejrzeć koszyk
Przesuń w prawo by otworzyć menu

Dołącz produkty do zamówienia

Dołącz produkty do zamówienia Wybierz numer zamówienia aby dołączyć do niego produkty z koszyka

Komunikat

Przepraszamy, w chwili obecnej niestety nie dysponujemy wolnymi terminami dostaw. Kolejne wolne terminy pojawią się dziś o północy.

Skompletowane już teraz zamówienie, zostanie zapamiętane i po pojawieniu się nowych wolnych terminów będzie można dokończyć proces zamawiania. W przypadku zmian niektórych cen wartość zamówienia zostanie przeliczona.
Rozumiem