Telefon

Infolinia: 512 027 901, 512 028 189, 512 028 327 (poniedziałek-sobota 8:00-21:00, niedziela handlowa 9:30-17:30)

Koszyk jest pusty, dodaj produkty a pojawią się one w tym miejscu.
Waga: (0.00 kg)
Suma: 0
Do darmowej dostawy brakuje: 0
Terminy dostawy Sprawdź termin dostawy
Płatności VISA
Płatności Mastercard
Płatności przelewem bankowym
Menu mobilne
Ulubione
0
Koszyk
0

Dr. Oetker Ciasto kruche 400 g 5900437086415

EAN: 5900437086415
Nazwa wariantu
Dr. Oetker Ciasto kruche 400 g (1)
Zadaj pytanie Zadaj pytanie
Zamknij
Zadaj pytanie o przedmiot

Dr. Oetker Ciasto kruche 400 g 5900437086415

7,14
Cena za kg: 17,85
0.4 Kilogram
-
+
szt.
Niedostępna ilość produktu. Dostępna ilość:
NIEDOSTĘPNY
DODANO
Serduszko ulubione
DODANO DO ULUBIONYCH
PRZEJDZ DO KOSZYKA
Proszę wypełnic wszystkie wymagane pola

Produkty podobne

Delecta Duża Blacha Ciasto piernik z miodem mieszanka do wypieku ciasta 680 g
Delecta Duża Blacha Ciasto piernik z miodem mieszanka do wypieku ciasta 680 g
8,99 zł Cena za kg: 13,22
Dr. Oetker Babeczki z płatkami czekolady 300 g
Dr. Oetker Babeczki z płatkami czekolady 300 g
6,97 zł Cena za kg: 23,23
Delecta Duża Blacha Ciasto jogurtowe z naturalnym jogurtem mieszanka do wypieku ciasta 600 g
Delecta Duża Blacha Ciasto jogurtowe z naturalnym jogurtem mieszanka do wypieku ciasta 600 g
8,99 zł Cena za kg: 14,05
Dr. Oetker Mini babeczki smak waniliowy z kropelkami czekolady 250 g
Dr. Oetker Mini babeczki smak waniliowy z kropelkami czekolady 250 g
9,29 zł Cena za kg: 37,16
Delecta Brownie mocno czekoladowe mieszanka do wypieku ciasta 550 g
Delecta Brownie mocno czekoladowe mieszanka do wypieku ciasta 550 g
10,00 zł Cena za kg: 18,18
Dr. Oetker Ciasto czekoladowe XXL 671 g
Dr. Oetker Ciasto czekoladowe XXL 671 g
10,86 zł Cena za kg: 16,18
Delecta Beza wyjątkowo krucha mieszanka do wypieku ciasta 260 g
Delecta Beza wyjątkowo krucha mieszanka do wypieku ciasta 260 g
8,03 zł Cena za kg: 30,88
Dr. Oetker Biszkopt 400 g
Dr. Oetker Biszkopt 400 g
7,09 zł Cena za kg: 17,73
Dr. Oetker Pancakes smak czekoladowy 180 g
Dr. Oetker Pancakes smak czekoladowy 180 g
3,99 zł Cena za kg: 22,17
Dr. Oetker Pancakes smak waniliowy 170 g
Dr. Oetker Pancakes smak waniliowy 170 g
4,19 zł Cena za kg: 24,65

Opis produktu

Ciasto kruche w proszku.

Wartości odżywcze

Wartość odżywcza po przyrządzeniu (bez owoców, masło) 100 g
Wartość odżywcza po przyrządzeniu (bez owoców, masło) 1 porcja = 36 g
(%*)
Energia
1640 kJ
590 kJ
7 %
Energia
391 kcal
141 kcal
7 %
Tłuszcz
16 g
5,8 g
8 %
w tym Kwasy Tłuszczowe Nasycone
10 g
3,6 g
18 %
Węglowodany
54 g
19 g
7 %
w tym Cukry
19 g
6,7 g
7 %
Białko
6,7 g
2,4 g
5 %
Sól
0,75 g
0,27 g
5 %
Ciasto można podzielić na 16 porcji, 1 porcja = ok. 36 g
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).

Składniki

mąka PSZENNA
cukier
proszek do pieczenia (substancje spulchniające (difosforany, węglany sodu), mąka PSZENNA)
sól

Przechowywanie

Najlepiej spożyć przed końcem - patrz spód torebki Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Rodzaj przechowywania

Typ
Przechowywać w temperaturze otoczenia

Jednostka (tekst opisowy)

g

Liczba użyć

Liczba czynności użycia
Porcje
16

Waga

Waga brutto
406

Dodatki

Barwniki
Nie zawiera
Syrop glukozowy lub glukozowo-fruktozowy
Nie zawiera

Zalecenia dla alergików

Mleko
Może zawierać
Pszenica
Zawiera

Marka

Dr. Oetker

Adres kontaktowy

ul. Adm. Dickmana 14/15 80-339 Gdańsk

Kontakt

Dr. Oetker Polska Sp. z. o.o.

Podzielony opis produktu

Nazwa funkcjonalna
Ciasto kruche

Cechy

z przepisami na: szarlotkę, tartę z owocami, kruche ciasteczka
bez barwników, bez oleju palmowego, bez syropu glukozowego

Adres producenta

Dr. Oetker Polska Sp. z o.o. ul. Adm. Dickmana 14/15 80-339 Gdańsk

Przepisy

Szarlotka na kruchym cieście Dodaj do ciasta: - 100 g masła (lub margaryny) - 1 jajko - 2 łyżki wody Do nadzienia: - 1 kg jabłek - 1-2 łyżeczki cynamonu - 2 łyżki cukru - sok z 1/2 cytryny - 60 ml wody (ok. 6 łyżek) Sposób przygotowania: 1. Ciasto kruche Piekarnik nastaw na temp. 175 °C (bez termoobiegu). Zawartość opakowania wsyp do miski, dodaj miękkie masło lub margarynę, jajko i wodę. Całość zagnieć do uzyskania gładkiego ciasta. 1/3 ciasta włóż do zamrażalnika na ok. 30 min. Resztę ciasta rozłóż w wysmarowanej masłem i wysypanej mąką lub wyłożonej papierem do pieczenia formie (ø ok. 24 cm). Wstaw do nagrzanego piekarnika i podpiecz przez ok. 10-15 minut. 2. Nadzienie Jabłka umyj, obierz i pokrój w grubszą kostkę. Dodaj cynamon, cukier, sok z cytryny i wodę, gotuj na średnim ogniu ok. 15-20 min aż jabłka nieco zmiękną. Ostudzoną masę jabłkową rozłóż równo na podpieczonym spodzie. 3. Górna warstwa Na warstwę owoców zetrzyj resztę schłodzonego ciasta (tarka o dużych oczkach). 4. Pieczenie Ciasto wstaw na środkowy poziom nagrzanego piekarnika. Temperatura: 175 °C Czas pieczenia: ok. 45-50 min Zamiast jabłek można użyć konfiturę (ok. 400 g) lub śliwki (500-600 g). Ciasto ze śliwkami najlepiej jest zrobić w prostokątnej formie (29 cm x 21 cm), wykładając spód całym ciastem kruchym, a następnie śliwkami. Tarta z owocami Forma ø 24 cm Dodaj - 1 jajko - 100 g masła - 500 ml śmietanki 30 % tł. - 1 Budyń smak waniliowy Dr. Oetkera - 90 g cukru - 200 g owoców Ilość ciasta kruchego wystarcza na przygotowanie 2 tart. Zagnieć ciasto z jajkiem i masłem. Podziel na 2 części. Jedną część zamroź, a gdy znów przyjdzie Ci ochota na upieczenie tarty, wystarczy rozmrozić ciasto. Piekarnik nastaw na temp. 180 °C. Formę wysmaruj masłem i wyklej pozostawionym ciastem, nakłuj widelcem i odstaw na 15 min do schłodzenia. Podpiecz w piekarniku na złoto przez ok. 20 min. W 1/2 porcji śmietanki rozmieszaj budyń, a drugą zagotuj z cukrem, do gorącego płynu dodaj śmietankę z budyniem i zagotuj do zgęstnienia. Gotowy budyń wylej równo na tartę, na wierzchu ułóż owoce np. świeże lub mrożone truskawki, borówki, maliny (nie rozmrażaj). Piecz przez ok. 25-30 min, w temp. 180 °C. Smacznego! Kruche ciasteczka ok. 45 szt. Dodaj - 100 g miękkiego masła - 1 jajko - mąkę do podsypania - produkty Dr. Oetker do dekoracji Zawartość opakowania wsyp do miski, zagnieć z masłem i jajkiem do uzyskania gładkiego ciasta. Ciasto rozwałkuj na podsypanej mąką stolnicy na grubość ok. 5 mm. Za pomocą foremek lub noża wycinaj ciasteczka i układaj na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Możesz posypać je grubym cukrem, orzechami itp. Piecz w nagrzanym piekarniku, w temp. ok. 180 °C przez ok. 10-15 min. Po ostudzeniu udekoruj produktami Dr. Oetkera.

Nazwa produktu uregulowana prawnie

Mieszanka w proszku do wypieku ciasta kruchego.

Adres zwrotny

Dr. Oetker Polska Sp. z o.o. ul. Adm. Dickmana 14/15 80-339 Gdańsk Serwis Konsumenta tel.: 585 111 001 opłata zgodna z cennikiem operatora serwis@oetker.pl www.oetker.pl

Ostrzeżenie dotyczące bezpieczeństwa

Nie należy spożywać surowego ciasta przed upieczeniem.

Znajdź zamiennik

Wyniki wyszukiwania

Logowanie

Succes
Error
Info

Header

Wybierz
GOTOWE
Przesuń w lewo by podejrzeć koszyk
Przesuń w prawo by otworzyć menu

Dołącz produkty do zamówienia

Dołącz produkty do zamówienia Wybierz numer zamówienia aby dołączyć do niego produkty z koszyka

Komunikat

Przepraszamy, w chwili obecnej niestety nie dysponujemy wolnymi terminami dostaw. Kolejne wolne terminy pojawią się dziś o północy.

Skompletowane już teraz zamówienie, zostanie zapamiętane i po pojawieniu się nowych wolnych terminów będzie można dokończyć proces zamawiania. W przypadku zmian niektórych cen wartość zamówienia zostanie przeliczona.
Rozumiem