Telefon

Infolinia: 512 027 901, 512 028 189, 512 028 327 (poniedziałek-sobota 8:00-21:00, niedziela handlowa 9:30-17:30)

Koszyk jest pusty, dodaj produkty a pojawią się one w tym miejscu.
Waga: (0.00 kg)
Suma: 0
Do darmowej dostawy brakuje: 0
Terminy dostawy Sprawdź termin dostawy
Płatności VISA
Płatności Mastercard
Płatności przelewem bankowym
Menu mobilne
Ulubione
0
Koszyk
0

Henglein Ciasto kruche 350 g 4001163166660

EAN: 4001163166660
Nazwa wariantu
Henglein Ciasto kruche 350 g (1)
Zadaj pytanie Zadaj pytanie
Zamknij
Zadaj pytanie o przedmiot

Henglein Ciasto kruche 350 g 4001163166660

8,49
Cena za kg: 24,26
0.35 Kilogram
-
+
szt.
Niedostępna ilość produktu. Dostępna ilość:
NIEDOSTĘPNY
DODANO
Serduszko ulubione
DODANO DO ULUBIONYCH
PRZEJDZ DO KOSZYKA
Proszę wypełnic wszystkie wymagane pola

Produkty podobne

Virtu Pierogi z mięsem 400 g
Virtu Pierogi z mięsem 400 g
8,99 zł Cena za kg: 22,48
Virtu Pierogi z serem 400 g
Virtu Pierogi z serem 400 g
7,49 zł 7,99 zł Cena za kg: 18,73
Virtu Naleśniki z truskawkami 400 g
Virtu Naleśniki z truskawkami 400 g
9,99 zł Cena za kg: 24,98
Ciasto francuskie prostokątne, z tłuszczem roślinnym, gotowe do pieczenia.
Ciasto francuskie prostokątne, z tłuszczem roślinnym, gotowe do pieczenia.
3,99 zł Cena za kg: 17,35
Pan Pomidor Zupy świata tajska z curry i kolendrą 400 g
Pan Pomidor Zupy świata tajska z curry i kolendrą 400 g
9,99 zł Cena za kg: 24,98
Drosed Kaczka w galarecie 150 g
Drosed Kaczka w galarecie 150 g
6,99 zł Cena za kg: 46,60
Proste Historie Pierogi z serem 360 g
Proste Historie Pierogi z serem 360 g
11,48 zł 12,99 zł Cena za kg: 31,89
Proste Historie Pierogi z mięsem 360 g
Proste Historie Pierogi z mięsem 360 g
11,48 zł 12,99 zł Cena za kg: 31,89
Proste Historie Pierogi ruskie 360 g
Proste Historie Pierogi ruskie 360 g
9,48 zł 10,99 zł Cena za kg: 26,33
Papa Luigi Pizza 4 sery 400 g
Papa Luigi Pizza 4 sery 400 g
12,99 zł Cena za kg: 32,48

Opis produktu

Świeże ciasto kruche Henglein nadaje się do wykonania: - spodów do ciast i torcików owocowych, - chrupiących spodów do ciast, tart, serników, - keksów lub placków idealnych na świąteczne wypieki oraz wielu innych, - ciasto nadaje się idealnie na szarlotkę (wtedy do wypieku niezbędne są dwa opakowania: jedno opakowanie na spód, drugie na górę).

Wartości odżywcze

w 100 g produktu:
Wartość energetyczna
1703 kJ/407 kcal
Tłuszcz
20,3 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone
10,0 g
Węglowodany
47,1 g
w tym cukry
11,9 g
Białko
5,2 g
Sól
0,41 g

Składniki

mąka pszenna
woda
tłuszcz palmowy
cukier
masło
olej rzepakowy
alkohol etylowy
substancje spulchniające: E 450, E 500
regulator kwasowości: kwas cytrynowy

Przechowywanie

Przechowywać w temperaturze od +2°C do +8°C. Po otwarciu przechowywać szczelnie zamknięte w lodówce oraz spożyć w ciągu 1-2 dni.

Rodzaj przechowywania

Typ
Schładzać

Warunki przechowywania

Min. temp. °C
2
Maks. temp. °C
8

Telefon kontaktowy

322605566

Jednostka (tekst opisowy)

g

Adres internetowy

www.henglein.pl

Waga

Waga brutto
371

Język produktu

Język danych
polski
Główny język opisu
polski

Zalecenia dla alergików

Mleko
Zawiera
Pszenica
Zawiera

Średnia miara

Średnia miara (e)

Marka

Henglein

Adres kontaktowy

ul. Pietrusińskiego 4a 40-842 Katowice

Kontakt

HENGLEIN Polska Sp. z o.o.

Kraj

Kraj pochodzenia
Niemcy

Podzielony opis produktu

Nazwa funkcjonalna
Ciasto kruche

Cechy

smak domowej kuchni
na papierze do pieczenia w prostokątnym formacie

Adres producenta

Wyprodukowano przez: HENGLEIN GmbH dla: HENGLEIN Polska Sp. z o.o. ul. Pietrusińskiego 4a 40-842 Katowice

Pochodzenie

Tekst dowolny o pochodzeniu
Wyprodukowano w Niemczech

Przygotowanie i stosowanie

Ciasto kruche na 10 min przed użyciem wyjąć z lodówki

Przepisy

Tarta z jabłkami i winem Należy użyć: 0,75 l białego wina (lub soku jabłkowego), 150 g cukru, opakowanie cukru waniliowego, 2 opakowania budyniu waniliowego, 1 kg jabłek, 400 ml słodkiej śmietany, kakao lub cynamon. Formę do pieczenia wysmarować tłuszczem, wyłożyć ciastem dno i brzegi (na wysokość 4 cm). Obrane jabłka pokroić w plasterki i rozłożyć na dnie ciasta. Przygotowanie nadzienia: wino lub sok jabłkowy zagotować z dodatkiem budyniu, cukru i cukru waniliowego. Masę wylać na ułożone w formie jabłka. Piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 175°C ok. 45-50 min. Upieczone ciasto schłodzić. Ubić śmietanę, ewentualnie posłodzić do smaku i wylać na schłodzone ciasto, wygładzić nożem, posypać kakao lub cynamonem i podawać. Wskazówka: Do nadzienia dodać 1 łyżeczkę cynamonu i 100 g startych migdałów. Sernik waniliowy Należy użyć: 6 jajek, 150 g cukru, 1250 g chudego sera białego, 1 budyń śmietankowy, 80 g margaryny, 50 g zmielonych migdałów, starta skóra z cytryny. Przygotowanie: Wyłożyć ciastem kruchym Henglein dno i brzegi formy na wysokość 4 cm. Dno ciasta nakłuć widelcem. Oddzielić żółtka od białek, białka ubić na sztywną pianę. Tłuszcz utrzeć z cukrem, następnie dodać ser, budyń śmietankowy, żółtka, migdały i skórkę pomarańczy. Ostrożnie wymieszać składniki z ubitą pianą. Masę wlać na spód ciasta i rozsmarować. Ciasto piec w piekarniku nagrzanym do 180°C ok. 45-50 min.

Nazwa produktu uregulowana prawnie

Ciasto kruche. Produkt garmażeryjny chłodzony.

Adres zwrotny

HENGLEIN Polska Sp. z o.o. ul. Pietrusińskiego 4a 40-842 Katowice tel. 32/260 55 66 www.henglein.pl

Marka standaryzowana

Marka
Henglein

Znajdź zamiennik

Wyniki wyszukiwania

Logowanie

Succes
Error
Info

Header

Wybierz
GOTOWE
Przesuń w lewo by podejrzeć koszyk
Przesuń w prawo by otworzyć menu

Dołącz produkty do zamówienia

Dołącz produkty do zamówienia Wybierz numer zamówienia aby dołączyć do niego produkty z koszyka

Komunikat

Przepraszamy, w chwili obecnej niestety nie dysponujemy wolnymi terminami dostaw. Kolejne wolne terminy pojawią się dziś o północy.

Skompletowane już teraz zamówienie, zostanie zapamiętane i po pojawieniu się nowych wolnych terminów będzie można dokończyć proces zamawiania. W przypadku zmian niektórych cen wartość zamówienia zostanie przeliczona.
Rozumiem