Telefon

Infolinia: 512 027 901, 512 028 189, 512 028 327 (poniedziałek-sobota 8:00-21:00, niedziela handlowa 9:30-17:30)

Koszyk jest pusty, dodaj produkty a pojawią się one w tym miejscu.
Waga: (0.00 kg)
Suma: 0
Do darmowej dostawy brakuje: 0
Terminy dostawy Sprawdź termin dostawy
Płatności VISA
Płatności Mastercard
Płatności przelewem bankowym
Menu mobilne
Ulubione
0
Koszyk
0

Prymat Sól peklowa drobnoziarnista 50 g 5901135012171

EAN: 5901135012171
Nazwa wariantu
Prymat Sól peklowa drobnoziarnista 50 g (1)
Zadaj pytanie Zadaj pytanie
Zamknij
Zadaj pytanie o przedmiot

Prymat Sól peklowa drobnoziarnista 50 g 5901135012171

1,34
Cena za kg: 26,80
0.05 Kilogram
-
+
szt.
Niedostępna ilość produktu. Dostępna ilość:
NIEDOSTĘPNY
DODANO
Serduszko ulubione
DODANO DO ULUBIONYCH
PRZEJDZ DO KOSZYKA
Proszę wypełnic wszystkie wymagane pola

Produkty podobne

Kotányi Młynek Sól morska jodowana 92 g
Kotányi Młynek Sól morska jodowana 92 g
9,23 zł Cena za kg: 100,33
Kamis Specialite Młynek Sól morska jodowana 90 g
Kamis Specialite Młynek Sól morska jodowana 90 g
12,00 zł Cena za kg: 133,33
Sante Sól morska jodowana o obniżonej zawartości sodu 350 g
Sante Sól morska jodowana o obniżonej zawartości sodu 350 g
4,99 zł Cena za kg: 14,26
Sante Sól himalajska różowa 350 g
Sante Sól himalajska różowa 350 g
5,49 zł Cena za kg: 15,69
Livity Sól himalajska różowa 3-5 mm 500 g
Livity Sól himalajska różowa 3-5 mm 500 g
7,69 zł Cena za kg: 15,38
Livity Sól himalajska różowa 1-2 mm 500 g
Livity Sól himalajska różowa 1-2 mm 500 g
8,39 zł Cena za kg: 16,78
o\'Sole Sól Vita z potasem o obniżonej zawartości sodu jodowana 1 kg
o\'Sole Sól Vita z potasem o obniżonej zawartości sodu jodowana 1 kg
10,05 zł Cena za kg: 10,05
Prymat Sól kamienna do przetworów niejodowana 1 kg
Prymat Sól kamienna do przetworów niejodowana 1 kg
2,99 zł Cena za kg: 2,99
Prymat Sól jodowana morska drobnoziarnista 250 g
Prymat Sól jodowana morska drobnoziarnista 250 g
3,59 zł Cena za kg: 14,36
Prymat Sól kamienna spożywcza jodowana 1 kg
Prymat Sól kamienna spożywcza jodowana 1 kg
2,69 zł Cena za kg: 2,69

Opis produktu

Warto wiedzieć Sól peklowa jest doskonała do wyboru domowych wędlin i kiełbas. Służy do przyrządzania różnego rodzaju mięs, np. wieprzowiny, dziczyzny czy drobiu. Dzięki peklowaniu mięso staje się wyjątkowo soczyste i kruche.

Składniki

sól
azotyn sodu E 250

Przechowywanie

Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.

Rodzaj przechowywania

Typ
Przechowywać w temperaturze otoczenia

Jednostka (tekst opisowy)

g

Waga

Waga brutto
53

Język produktu

Język danych
polski
Główny język opisu
polski

Zalecenia dla alergików

Seler
Może zawierać
Zboża zawierające gluten
Może zawierać
Jaja
Może zawierać
Mleko
Może zawierać
Gorczyca
Może zawierać
Orzeszki ziemne
Może zawierać
Sezam
Może zawierać
Soja
Może zawierać

Marka

Prymat

Adres kontaktowy

ul. Chlebowa 14 44-337 Jastrzębie-Zdrój Polska

Kontakt

Prymat Sp. z o.o.

Podzielony opis produktu

Nazwa funkcjonalna
Sól peklowa
Wariant
drobnoziarnista

Cechy

wyjątkowo kruche i soczyste mięso

Adres producenta

Prymat Sp. z o.o. ul. Chlebowa 14 44-337 Jastrzębie-Zdrój Polska

Przygotowanie i stosowanie

Zastosowanie: przeznaczona do peklowania mięsa na sucho lub w solance. Po peklowaniu mięso powinno być poddane obróbce termicznej. Sól peklowa nie jest przeznaczona do bezpośredniego spożycia.

Przepisy

Sposób przygotowania: Peklowane mięso: 2,5 kg, 10 dni 50 g Soli peklowej Prymat rozpuścić w 0,5 l przegotowanej i wystudzonej wody, dodać przyprawy według własnego uznania (Pieprz czarny ziarnisty, Liść laurowy, Ziele angielskie Prymat, świeży czosnek). Tak przygotowanym roztworem zalać 2,5 kg mięsa ściśle ułożonego w naczyniu. Co dwa dni obrócić mięso w solance w celu lepszego przepeklowania. Peklować przez 10 dni w temperaturze 2-6°C. Przed wędzeniem mięso opłukać z solanki. Peklowana kiełbasa: 1 kg, 24 godz. Do peklowania kiełbas białych, surowych lub parzonych: na 1 kg farszu kiełbasianego (zmielonego mięsa) dodać 17-20 g (ok. 4 płaskie łyżeczki) Soli peklowej Prymat. Do peklowania kiełbas wędzonych: na 1 kg farszu kiełbasianego dodać 15-17 g (ok. 3 płaskie łyżeczki) Soli peklowej Prymat. Czas peklowania farszów kiełbasianych wynosi 24 godziny w temperaturze 2-6°C. Tysiące przepisów znajdziesz na: Doradcasmaku.pl

Nazwa produktu uregulowana prawnie

Azotynowa sól peklowa, drobnoziarnista.

Adres zwrotny

Prymat Sp. z o.o. ul. Chlebowa 14 44-337 Jastrzębie-Zdrój Polska Tel.: +48/32/47 33 833 www.prymatgroup.pl

Znajdź zamiennik

Wyniki wyszukiwania

Logowanie

Succes
Error
Info

Header

Wybierz
GOTOWE
Przesuń w lewo by podejrzeć koszyk
Przesuń w prawo by otworzyć menu

Dołącz produkty do zamówienia

Dołącz produkty do zamówienia Wybierz numer zamówienia aby dołączyć do niego produkty z koszyka

Komunikat

Przepraszamy, w chwili obecnej niestety nie dysponujemy wolnymi terminami dostaw. Kolejne wolne terminy pojawią się dziś o północy.

Skompletowane już teraz zamówienie, zostanie zapamiętane i po pojawieniu się nowych wolnych terminów będzie można dokończyć proces zamawiania. W przypadku zmian niektórych cen wartość zamówienia zostanie przeliczona.
Rozumiem