Telefon

Infolinia: 512 027 901, 512 028 189, 512 028 327 (poniedziałek-sobota 8:00-21:00, niedziela handlowa 9:30-17:30)

Koszyk jest pusty, dodaj produkty a pojawią się one w tym miejscu.
Waga: (0.00 kg)
Suma: 0
Do darmowej dostawy brakuje: 0
Terminy dostawy Sprawdź termin dostawy
Płatności VISA
Płatności Mastercard
Płatności przelewem bankowym
Menu mobilne
Ulubione
0
Koszyk
0

Dr. Oetker Zakwas chlebowy żytni 15 g 5900437083032

EAN: 5900437083032
Nazwa wariantu
Dr. Oetker Zakwas chlebowy żytni 15 g (1)
Zadaj pytanie Zadaj pytanie
Zamknij
Zadaj pytanie o przedmiot

Dr. Oetker Zakwas chlebowy żytni 15 g 5900437083032

1,39
Cena za kg: 92,67
0.015 Kilogram
-
+
szt.
Niedostępna ilość produktu. Dostępna ilość:
NIEDOSTĘPNY
DODANO
Serduszko ulubione
DODANO DO ULUBIONYCH
PRZEJDZ DO KOSZYKA
Proszę wypełnic wszystkie wymagane pola

Produkty podobne

Dr. Oetker Śmietan-fix różowy 7 g
Dr. Oetker Śmietan-fix różowy 7 g
1,15 zł Cena za kg: 164,29

Wartości odżywcze

Wartość odżywcza w 100 g produktu w proszku:
Energia
952 kJ / 230 kcal
Tłuszcz
3,1 g
w tym Kwasy Tłuszczowe Nasycone
0,5 g
Węglowodany
14 g
w tym Cukry
1,2 g
Białko
16 g
Sól
0 g

Składniki

produkty przemiału ŻYTA
kultury starterowe

Przechowywanie

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Rodzaj przechowywania

Typ
Przechowywać w temperaturze otoczenia

Jednostka (tekst opisowy)

g

Waga

Waga brutto
16

Zalecenia dla alergików

Mleko
Może zawierać
Żyto
Zawiera

Marka

Dr. Oetker

Adres kontaktowy

ul. Adm. Dickmana 14/15 80-339 Gdańsk

Kontakt

Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.

Podzielony opis produktu

Nazwa funkcjonalna
Zakwas chlebowy
Wariant
żytni

Cechy

naturalne składniki
do wypieku domowego pieczywa z różnych mąk
używaj z drożdżami świeżymi lub suszonymi instant
na 0,5 kg mąki

Adres producenta

Dr. Oetker Polska Sp. z o.o. ul. Adm. Dickmana 14/15 80-339 Gdańsk

Przepisy

Przepis na chleb pszenno-żytni Składniki: - 350 g mąki jasnej (np. pszenna typ 750) - 150 g mąki pełnoziarnistej żytniej (np. typ 2000) - 1 łyżeczka cukru (5 g) - 2 łyżeczki soli (10 g) - 1 op. Drożdży suszonych 7 g Dr. Oetkera lub 25 g drożdży świeżych* - 1 op. Zakwasu żytniego Dr. Oetkera - 400 ml ciepłej wody - 2 łyżki oleju - 50-100 g ziaren np. dyni. Sposób przygotowania: 1. Wsyp do miski mąki, cukier, sól, drożdże oraz zakwas i wymieszaj. Dodając porcjami ciepłą wodę i olej wyrabiaj ciasto ok. 5 min mikserem z końcówką z hakiem. Na koniec domieszaj ziarna (zostaw trochę do posypania wierzchu). 2. Ciasto przełóż do formy (10x30 cm) wyłożonej papierem do pieczenia. Wierzch ciasta zwilż wodą i posyp ziarnami. 3. Formę z ciastem przykryj ściereczką i odstaw do wyrośnięcia w ciepłe miejsce na ok. 1,5 godziny do podwojenia objętości. 4. Formę z wyrośniętym ciastem wstaw do piekarnika (220°C) i piecz przez ok. 15 min. Potem obniż temp. Do 180°c i piecz jeszcze przez ok. 30 min. 5. Upieczony chleb wyjmij z piekarnika oraz z foremki i wystudź. *Przy drożdżach świeżych zrób rozczyn. 25 g drożdży rozkrusz, zalej 50 ml ciepłej wody, dodaj łyżeczkę cukru oraz mąki jasnej, wymieszaj. Odstaw w ciepłe miejsce na ok. 30 min lub do podwojenia objętości. Następnie rozczyn dodaj do suchych składników (zmniejszając ilość cukru i wody z przepisu o ilości dodane do rozczynu) i postępuj zgodnie z przepisem od kroku 1.

Nazwa produktu uregulowana prawnie

Zakwas żytni w proszku do wypieku pieczywa.

Adres zwrotny

Dr. Oetker Polska Sp. z o.o. ul. Adm. Dickmana 14/15 80-339 Gdańsk

Znajdź zamiennik

Wyniki wyszukiwania

Logowanie

Succes
Error
Info

Header

Wybierz
GOTOWE
Przesuń w lewo by podejrzeć koszyk
Przesuń w prawo by otworzyć menu

Dołącz produkty do zamówienia

Dołącz produkty do zamówienia Wybierz numer zamówienia aby dołączyć do niego produkty z koszyka

Komunikat

Przepraszamy, w chwili obecnej niestety nie dysponujemy wolnymi terminami dostaw. Kolejne wolne terminy pojawią się dziś o północy.

Skompletowane już teraz zamówienie, zostanie zapamiętane i po pojawieniu się nowych wolnych terminów będzie można dokończyć proces zamawiania. W przypadku zmian niektórych cen wartość zamówienia zostanie przeliczona.
Rozumiem