![]() |
|||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|
Piątek 2021-03-05 |
08:00-11:00![]() |
10:00-13:00![]() |
12:00-15:00![]() |
14:00-17:00![]() |
16:00-19:00![]() |
18:00-21:00![]() |
20:00-21:30![]() |
Sobota 2021-03-06 |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Niedziela 2021-03-07 |
10:00-12:00![]() |
12:00-14:00![]() |
14:00-16:00![]() |
16:00-18:00![]() |
|||
Poniedziałek 2021-03-08 |
08:00-11:00![]() |
10:00-13:00![]() |
12:00-15:00![]() |
14:00-17:00![]() |
16:00-19:00![]() |
18:00-21:00![]() |
20:00-21:30![]() |
Wtorek 2021-03-09 |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Środa 2021-03-10 |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Czwartek 2021-03-11 |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
||||||
---|---|---|---|---|---|---|
Piątek 2021-03-05 |
08:00-11:00![]() |
10:00-13:00![]() |
12:00-15:00![]() |
14:00-17:00![]() |
16:00-19:00![]() |
18:00-21:00![]() |
Sobota 2021-03-06 |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Niedziela 2021-03-07 |
10:00-12:00![]() |
12:00-14:00![]() |
14:00-16:00![]() |
16:00-18:00![]() |
||
Poniedziałek 2021-03-08 |
08:00-11:00![]() |
10:00-13:00![]() |
12:00-15:00![]() |
14:00-17:00![]() |
16:00-19:00![]() |
18:00-21:00![]() |
Wtorek 2021-03-09 |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Środa 2021-03-10 |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Czwartek 2021-03-11 |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
jutro w sklepie | ||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|
Sobota 2021-03-06 |
08:00-11:00![]() |
10:00-13:00![]() |
12:00-15:00![]() |
14:00-17:00![]() |
16:00-19:00![]() |
18:00-21:00![]() |
20:00-21:30![]() |
![]() ![]() |
Nazwa: Kamis Jałowiec owoce 15 g
Ilość: 15 g
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności:
Jagody jałowca zbieramy w rękawiczkach, wyłącznie z dziko rosnących roślin i suszymy w niskiej temperaturze, by nie uronić cennego olejku lotnego. Zanim jałowiec trafił do kuchni, jego dym chronił przed złym urokiem domostwa ludów Północy. Do dziś w niejednym zakątku świata uspokaja mnie lekko gryzący, żywiczny dym z gałązek i igliwia jałowca - znak, ze wędzone wędliny wkrótce nabiorą nie tylko korzennego, słodko-gorzkiego smaku, ale też balsamicznego zapachu. To prawdziwie „myśliwska" przyprawa - nie ma bez niej porządnej dziczyzny czy alzackiego bigosu z mnóstwem wieprzowiny i jałowcówki. Czy wiesz, że... surowe jagody są gorzkie, dlatego jako przyprawę stosuje się tylko suszone? Tłuczone wydzielają więcej aromatu niż dodane do potrawy w całości.