Telefon

Infolinia: 512 027 901, 512 028 189, 512 028 327 (poniedziałek-sobota 8:00-21:00, niedziela handlowa 9:30-17:30)

Koszyk jest pusty, dodaj produkty a pojawią się one w tym miejscu.
Waga: (0.00 kg)
Suma: 0
Do darmowej dostawy brakuje: 0
Terminy dostawy Sprawdź termin dostawy
Płatności VISA
Płatności Mastercard
Płatności przelewem bankowym
Menu mobilne
Ulubione
0
Koszyk
0

Henglein Świeże ciasto francuskie XXL 375 g 4001163165359

EAN: 4001163165359
Nazwa wariantu
Henglein Świeże ciasto francuskie XXL 375 g (1)
Zadaj pytanie Zadaj pytanie
Zamknij
Zadaj pytanie o przedmiot

Henglein Świeże ciasto francuskie XXL 375 g 4001163165359

6,29
Cena za kg: 16,77
0.375 Kilogram
-
+
szt.
Niedostępna ilość produktu. Dostępna ilość:
NIEDOSTĘPNY
DODANO
Serduszko ulubione
DODANO DO ULUBIONYCH
PRZEJDZ DO KOSZYKA
Proszę wypełnic wszystkie wymagane pola

Produkty podobne

Virtu Pierogi z jagodami 400 g
Virtu Pierogi z jagodami 400 g
9,99 zł Cena za kg: 24,98
Ciasto - feuille de brick
8 płatów ciasta
Ciasto - feuille de brick 8 płatów ciasta
4,99 zł Cena za kg: 36,69
Smakmak Flaczki cielęce 800 g
Smakmak Flaczki cielęce 800 g
13,99 zł 15,99 zł Cena za kg: 17,49
Buchcik Kluski na parze 400 g
Buchcik Kluski na parze 400 g
4,99 zł Cena za kg: 12,48
Lisner Pastella Pasta jajeczna z awokado i chili 80 g
Lisner Pastella Pasta jajeczna z awokado i chili 80 g
2,99 zł 4,25 zł Cena za kg: 37,38
Drosed Kurczak w galarecie 150 g
Drosed Kurczak w galarecie 150 g
3,70 zł Cena za kg: 24,67
Proste Historie Pierogi z mięsem 360 g
Proste Historie Pierogi z mięsem 360 g
9,99 zł 10,99 zł Cena za kg: 27,75
Proste Historie Zapiekanka z pieczarkami 255 g
Proste Historie Zapiekanka z pieczarkami 255 g
8,99 zł Cena za kg: 35,25
ZPH Witamina Buraki gotowane całe 500g
ZPH Witamina Buraki gotowane całe 500g
5,99 zł Cena za kg: 11,98

Wartości odżywcze

Wartość odżywcza w 100 g
Wartość energetyczna
1575 kJ/378 kcal
Tłuszcz
23 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone
14 g
Węglowodany
33 g
w tym cukry
2,0 g
Białko
4,9 g
Sól
0,60 g

Składniki

mąka pszenna
woda
tłuszcz palmowy
alkohol etylowy
cukier
sól spożywcza
regulator kwasowości: kwas cytrynowy

Przechowywanie

Przechowywać w temperaturze od +2° C do +8° C.

Rodzaj przechowywania

Typ
Schładzać

Warunki przechowywania

Min. temp. °C
2
Maks. temp. °C
8

Jednostka (tekst opisowy)

g

Waga

Waga brutto
382

Zalecenia dla alergików

Pszenica
Zawiera

Średnia miara

Średnia miara (e)

Marka

Henglein

Adres kontaktowy

ul. Wapienna 2 42-520 Dąbrowa Górnicza

Kontakt

HENGLEIN Polska Sp. z o.o.

Kraj

Kraj pochodzenia
Niemcy

Podzielony opis produktu

Nazwa funkcjonalna
Świeże ciasto francuskie
Wariant
XXL

Cechy

doskonałe do domowych wypieków
na papierze do pieczenia

Dodatkowe informacje

Konkurs foto Szczegóły na: www.henglein.pl

Adres producenta

Wyprodukowano przez: HENGLEIN GmbH dla: HENGLEIN Polska Sp. z o.o. ul. Wapienna 2 42-520 Dąbrowa Górnicza www.henglein.pl

Pochodzenie

Tekst dowolny o pochodzeniu
Wyprodukowano w Niemczech

Rodzaj materiału opakowania

Oznaczenie materiału
5 - PP

Przygotowanie i stosowanie

Zużyć zaraz po otwarciu. Zawiera surowe składniki. Upiec przed spożyciem. 1. Formy: strudel, torebki, wiatraczki, ślimaczki, roladki itd. 2. Ciasto francuskie idealnie nadaje się do nadziewania szynką, serami, owocami, grzybami, itp. 3. Gęste nadzienie - gwarancją dobrego wypieku! 4. Brzegi ciasta francuskiego pozostawiamy do sklejenia tak, by nadzienie nie wypłynęło. 5. Dla zapewnienia złocistego koloru, ciasto francuskie smarujemy żółtkiem, białkiem lub mlekiem. 6. Jeżeli jako farszu użyjemy gotowego nadzienia (smażonego, duszonego, gotowanego) skraca się czas pieczenia. 7. Poprzez nakłucie widelcem ciasto będzie bardziej puszyste.

Przepisy

Brzoskwiniowa poduszka: Należy użyć: 1 opakowanie ciasta francuskiego Henglein 250 g sera mascarpone 250 g sera homogenizowanego sok z 1/2 cytryny lub kilka łyżeczek soku brzoskwiniowego z puszki 60 g cukru pudru 50 g wiórek kokosowych 1 puszka brzoskwiń 850 ml Przygotowanie: 1. Ciasto francuskie Henglein rozwinąć, wykroić 16 prostokątów (12 cm x 6 cm), następnie upiec w piekarniku uprzednio nagrzanym do 180°C. Piec około 15 min. W czasie pieczenia przygotować nadzienie. 2. Przygotowanie nadzienia: Serek mascarpone i serek homogenizowany wymieszać z sokiem z cytryny, cukrem pudrem i wiórkami kokosu. Nadzienie serowe można zastąpić ubitą, słodką śmietaną. 3. Upieczone i ostudzone prostokąty z ciasta francuskiego przekroić w połowie (patrz zdjęcie). Na dolną część nałożyć przygotowany wcześniej krem serowy, następnie ułożyć pokrojoną w plasterki brzoskwinie z puszki lub świeżą (świetnie sprawdzają się również truskawki, maliny, jagody), przykryć pozostałą częścią ciasta francuskiego. Oprószyć cukrem pudrem.

Nazwa produktu uregulowana prawnie

Ciasto francuskie - Półprodukt garmażeryjny chłodzony.

Adres zwrotny

HENGLEIN Polska Sp. z o.o. ul. Wapienna 2 42-520 Dąbrowa Górnicza www.henglein.pl

Znajdź zamiennik

Wyniki wyszukiwania

Logowanie

Succes
Error
Info

Header

Wybierz
GOTOWE
Przesuń w lewo by podejrzeć koszyk
Przesuń w prawo by otworzyć menu

Dołącz produkty do zamówienia

Dołącz produkty do zamówienia Wybierz numer zamówienia aby dołączyć do niego produkty z koszyka

Komunikat

Przepraszamy, w chwili obecnej niestety nie dysponujemy wolnymi terminami dostaw. Kolejne wolne terminy pojawią się dziś o północy.

Skompletowane już teraz zamówienie, zostanie zapamiętane i po pojawieniu się nowych wolnych terminów będzie można dokończyć proces zamawiania. W przypadku zmian niektórych cen wartość zamówienia zostanie przeliczona.
Rozumiem